Goedkope Elektrische Fiets; Waar moet je op letten?

Goedkope elektrische fiets

De elektrische fiets is in de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Dit is niet voor niks zo. Elektrisch fietsen kent tientallen voordelen. Zo maakt de aanschaf van een E-bike fietsen nog makkelijker: voor je gevoel heb je altijd wind mee! Daarnaast fiets je in een mum van tijd van A naar B, terwijl je je toch in de frisse buitenlucht bevindt én je aan je dagelijkse beweegmoment toe komt. Toch kan de hoge prijs van een elektrische fiets je in eerste instantie afschrikken. Ondanks dat je er op de lange termijn benzinekosten mee bespaart, gaat het om een grote aankoop. Daarom hebben wij een speciaal overzicht gemaakt van de beste én meest betaalbare elektrische fietsen van dit moment. Zo voorkom je dat je je budget overschrijdt en weet je zeker dat je jouw geld besteedt aan een kwalitatieve e-bike.

Batterijduur en oplaadtijd

Een elektrische fiets met een lange batterijduur is van groot belang bij het fietsen van grote afstanden. Daarnaast is het minder opladen van je e-bike goed voor de portemonnee.

 Een goedkope elektrische fiets die uitblinkt in batterijduur is de Amigo E-Vibe D2 voor heren. Voor deze fiets betaal je slechts 999 euro, waar je een krachtige accu (504wH) en lange batterijduur voor terugkrijgt. De batterij van deze fiets laad je binnen 6 tot 7 uur op, waarna je er tot wel 130 kilometer mee kunt rijden op de laagste trapondersteuning. Daarnaast is de accu uitneembaar, waardoor je deze makkelijk kunt opladen waar en wanneer je wilt.

Op zoek naar een elektrische damesfiets met een lange batterijduur? Kijk dan eens naar de E-Vibe D1 damesfiets van Amigo. Ook deze fiets is voorzien van een uitstekende accu (460wH). Afhankelijk van de trapondersteuning, fiets je op de E-Vibe D1 tussen de 46 en 120 kilometer zonder tussentijds op te hoeven laden.

Onderhoud

Een ander aandachtspunt bij het aanschaffen van een voordelige elektrische fiets, is het onderhoud. Je wilt een goedkope e-bike, maar niet een fiets waarvan alle onderdelen binnen no-time vervangen moeten worden. Check daarom altijd de kwaliteit van de fietsonderdelen. Ook is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt als je fiets stuk gaat. Zo bieden webshops gespecialiseerd in fietsen vaak wél onderhoudsdiensten aan, maar grote organisaties met een verscheidenheid aan producten vaak niet. In het tweede geval zal je zelf op zoek moeten gaan naar een monteur.

De goedkope elektrische fietsen van Amigo zijn wederom een uitstekende keus als het gaat om onderhoud. Zo zijn veel fietsen van Amigo uitgerust met een gesloten kettingkast, Shimano RD 7 naafversnelling en een MXUS achterwielmotor. Deze gesloten systemen beschermen de draaiende onderdelen van de fiets waardoor ze langer meegaan.

Ook de voordelige elektrische fietsen van Vogue zijn onderhoudsarm. Zo heeft de Vogue Basic Damesfiets een beschermde voorwielmotor en is ook de naafversnelling beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Reserveonderdelen

Een kapot of versleten fietsonderdeel komt nooit goed uit. Je wilt zo snel mogelijk weer op je fiets springen. Het is daarom nóg vervelender als het kapotte onderdeel slecht verkrijgbaar is. Controleer daarom voor de aanschaf van je e-bike welk type motor en accu in de fiets zitten. Vraag aan de verkoper of deze makkelijk vervangen kunnen worden, of zoek de onderdelen zelf op. Hiermee voorkom je dat je in de toekomst lang zonder je elektrische fiets zit en weet je zeker dat de desbetreffende onderdelen snel vervangen kunnen worden bij pech.

Garantie

Bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets is het bekijken van de garantievoorwaarden een must. Een kapotte, goedkope e-bike zonder garantie, zorgt uiteindelijk voor een grotere kostenpost dan een duurdere fiets die langer meegaat. Geen zorgen: ook elektrische fietsen onder de 1000 euro kunnen uitstekende garantievoorwaarden hebben.

De garantievoorwaarden worden door het fietsmerk of de aanbieder (webshop) bepaald. Je vindt deze informatie altijd terug op het garantiebewijs van je e-bike. Vaak is het ook terug te vinden op een speciaal daarvoor bestemde webpagina. Zo biedt de webshop Profibike minimaal 2 jaar garantie op elektrische onderdelen en zelfs 5 jaar fabrieksgarantie op framebreuk; ook op de goedkope modellen!

Motorpositie

De motorpositie van een e-bike heeft invloed op hoe de fiets rijdt. De motor bevindt zich in het voorwiel, achterwiel of in het midden van de fiets. Bij goedkope elektrische fietsen wordt de motor het vaakst in het voorwiel geplaatst, simpelweg omdat een voorwielmotor vaak goedkoper is. Een elektrische fiets met een voorwielmotor wordt vaak als minder soepel ervaren omdat je beter voelt dat de fiets vooruit getrokken wordt. Een midden- en achterwielmotor voelt daarom natuurlijker aan.

Is een fiets met voorwielmotor dan persé slecht? Natuurlijk niet! Er staan een paar fantastische e-bikes met mooie specificaties tussen deze lijst met prima voorwielmotoren. Daarnaast zijn voorwielmotoren vaak kleiner, waardoor ze minder opvallen in het design van de fiets én zijn de voorwielmotoren (van de fietsen die wij aanbevelen) vaak onderhoudsarm en van goede kwaliteit.

De prijsknaller van dit moment: de Hitway BK15

Op zoek naar een elektrische fiets onder de 800 euro? Denk dan aan de Hitway BK15 Elektrische fiets van slechts 649 euro! Deze sportieve E-bike kan gebruikt worden als reguliere fiets én als krachtige e-bike. Je schakelt eenvoudig tussen 3 verschillende snelheidsstanden (15, 20 en 25 km/u).

Daarnaast beschikt deze budgetvriendelijke elektrische fiets over een krachtige 250W achterwielmotor die geschikt is voor het soepel beklimmen van hellingen tot 25 graden. Dit maakt de Hitway een ideale e-bike voor een fietstocht op je favoriete vakantiebestemming. Ook is de Hitway voorzien van een modern dashboard, waarop je onder andere de snelheid, het batterijniveau en de spanning af kunt lezen.

De oplaadtijd van de BK15 bedraagt slechts 5,5 tot 6,5 uur: dit zie je zelden! Houd er wel rekening mee dat de actieradius van deze fiets nét wat lager ligt dan bij de meeste duurdere modellen. Toch rijd je, afhankelijk van de trapondersteuning, een nette 35 tot 90 kilometer per dag.

Elektrische fietsen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Er komt best veel kijken bij de aanschaf van een betaalbare elektrische fiets. Je wilt niet te veel betalen, maar ook niet opgescheept zitten met een fiets die binnen no-time stuk is.

Hieronder vind je een overzicht van uitstekende elektrische fietsen met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

E-bikes van Amigo

Amigo biedt een groot aanbod van kwalitatieve, goedkope elektrische fietsen. De goedkoopste elektrische fietsen worden zelfs aangeboden onder de 1000 euro!

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, hebben meerdere modellen van Amigo een uitstekende accu; je kunt urenlang fietsen zonder je zorgen te maken over het batterijniveau. Zo heeft een ruim aantal modellen een actieradius tot wel 130 kilometer!

Daarnaast zijn bij de meeste modellen de accu’s uitneembaar waardoor je deze gemakkelijk kunt opladen op een plek naar keuze.

 Dit is niet alles! Het merk blinkt uit op verschillende punten. Zo zijn de fietsen onderhoudsarm doordat de motor en andere belangrijke systemen beschermd in de fiets verwerkt zitten. Daarnaast beschikken de meeste modellen over een ruim aantal versnellingen (3 tot 7), een verende zadelpen en verstelbare stuurpen voor optimaal fietscomfort. Het fietscomfort wordt daarnaast versterkt door de moderne (LCD) displays die je op de meeste fietsen van Amigo terugvindt.

Tot slot heb je bij de meeste aanbieders 5 jaar garantie op het frame, de voorvork en lakwerk en 2 jaar garantie op de overige onderdelen (m.u.v slijtage onderdelen zoals de banden).

Popal Sway 2023

De Popal Sway 2023 is een goedkope elektrische fiets die zeker wat aandacht verdient. Momenteel afgeprijsd naar 789 euro, is dit een elektrische fiets met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het gebruiksgemak van deze fiets is uitstekend door de verende zadelpen én voorvork en een stabiel frame. Hierdoor is de fiets uitermate geschikt voor uitdagende, hobbelige fietsroutes. Ook beschikt deze goedkope e-bike over een moderne LCD display, waarop je onder andere de capaciteit van de accu afleest, de verlichting in en uit kunt schakelen en binnen no-time van ondersteuningsstand kunt wisselen.

Daarnaast beschikt de Popal Sway over een krachtige voorwielmotor en ingebouwde rotatiesensor. Hierdoor voelt de fietsondersteuning, ook in heuvellandschap, natuurlijk aan.

Tot slot is deze goedkope e-bike uitstekend voor het afleggen van lange afstanden. Met de krachtige 468 Wh accu fiets je tot wel 100 kilometer per dag, afhankelijk van de trapondersteuning.

Op Profibikes krijg je tot wel 2 jaar garantie op de elektrische onderdelen van de Popal Sway. Met betrekking tot framebreuk is de fabrieksgarantie zelfs 5 jaar. Je fiets wordt, indien nodig, binnen een mum van tijd gerepareerd door een van de monteurs van Profibikes.

Kennisbank e-Stadsfietsen

Vind uitgebreide informatie over elektrische stadsfietsen in onze kennisbank! Zoek je de ideale e-bike, wil je meer leren over de onderdelen, of zoek je de beste fietshelm? Alle antwoorden die je nodig hebt, helder en toegankelijk gepresenteerd en altijd up-to-date!

Klik voor meer info!
>> Kennisbank Elektrische Stadsfietsen <<

Informatie pagina