De Beste Fietsendrager voor je Elektrische Fiets

Fietsendrager elektrische fiets

Wil je op pad met je elektrische fiets tijdens je vakantie, een weekendje weg of tijdens een zakenreis in Europa? Een fietsendrager is dan ideaal om je e-bike te vervoeren op een auto. Maar is elke fietsendrager wel geschikt voor het vervoeren van een e-bike? En wat is nu de beste fietsendrager voor je elektrische fiets? In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje. Daarnaast beantwoorden we ook de meest gestelde vragen.

Inhoudsopgave

Soorten fietsendragers voor een elektrische fiets

Er zijn verschillende soorten fietsendragers beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en het type auto dat je hebt. Dakdragers plaats je bovenop het dak van de auto, en kunnen één of meerdere fietsen dragen. Achterklepdragers bevestig je aan de achterklep van de auto. Deze zijn geschikt voor het vervoeren van één tot drie fietsen. Trekhaakdragers maak je vast aan de trekhaak van de auto, en kunnen meestal meer dan twee fietsen dragen. Omdat elektrische fietsen zwaarder zijn dan gewone fietsen gaat onze voorkeur uit naar het gebruik van een fietsendrager voor op de trekhaak.

Top 5 Fietsendragers voor op de trekhaak

Voor elektrische fietsen gaat onze voorkeur uit naar de onderstaande topmodellen. Elk van deze fietsendrager is van A-kwaliteit wat belangrijk is bij het vervoer van je dure elektrische fiets. Deze modellen zijn makkelijk op de trekhaak te plaatsen, kunnen compact opgevouwen worden en zijn super stevig. Daarnaast hebben de meeste fietsendragers nog een handige kantelfunctie om de kofferbak toegankelijk te houden.

1. Thule Europower easyfold XT

Thule easyfold

De Thule Easyfold XT is geschikt voor twee e-bikes, met een draagvermogen van 60 kg. Tevens is de fietsendrager ook verkrijgbaar voor 3 e-bikes. Deze premium fietsendrager met kantelfunctie biedt eenvoudige toegang tot de kofferbak. De handige kantelfunctie van deze Thule fietsdrager bedien je met de voet. De grote kantelhoek biedt ruimte om bij spullen in de kofferbak te komen. Met één hand en weinig kracht bedien je de verstelbare koppeling van de Easyfold XT voor eenvoudige montage. Snelbinders met pompgespen zorgen voor stevige wielbevestiging. Het inklappen van de fietsdrager gaat snel en moeiteloos en dankzij het platte ontwerp kan je de drager gemakkelijk opbergen in de kofferbak van vrijwel elke auto.

Je kunt deze fietsdrager kopen bij de volgende webwinkel(s):

[content-egg-block template=price_comparison post_id=4196]

2. Uebler i21

Uebler i21

Moderne fietsendragers, zoals de Uebler i21, gaan verder dan de standaardfuncties. Met een maximale belasting van 60 kg biedt deze drager niet alleen voldoende draagvermogen, maar ook een opvouwbaar en kantelbaar ontwerp. Deze eigenschappen maken het eenvoudig om de kofferbak te bereiken zonder de elektrische fiets(en) te verwijderen. Een bijkomend voordeel van de Uebler i21 is de optionele oprijgoot, waardoor het laden van een zware elektrische fiets met een middenmotor moeiteloos gaat. De Uebler i21 is geschikt voor twee (elektrische) fietsen. 

Je kunt deze fietsdrager kopen bij de volgende webwinkel(s):

[content-egg-block template=price_comparison post_id=4313]

3. Atlas Premium XFold (enkel of dubbel)

Atlas Premium XFold II

Voor een mooie prijs biedt de Atlas Premium XFold stabiliteit en een kantelfunctie voor eenvoudige kofferbak toegang. Met een draagvermogen van 60 kg is het eveneens een betrouwbare keuze. De Atlas Premium X-Fold II (dubbel) heeft handige wieltjes onder de drager, waardoor je hem moeiteloos naar de auto kunt rollen in plaats van tillen. Het Premium-Grip montage systeem zorgt voor een eenvoudige en stevige bevestiging op de trekhaak. De wielgoten zijn beveiligd, waardoor je fietsen veilig, stabiel en stevig bevestigt. De extra brede wielhouders maken het gemakkelijk om fietsen met een brede wielbasis te plaatsen. Dankzij verstelbare framehouders is de drager geschikt voor verschillende soorten (elektrische) fietsen en houden ze de fietsen stevig op hun plaats. 

Je kunt deze fietsdrager kopen bij de volgende webwinkel(s):

[content-egg-block template=price_comparison post_id=4304]

4. Yakima FoldClick 2

Yakima FoldClick 2

De Yakima FoldClick 2 Fietsendrager is compact, kantelbaar en volledig inklapbaar. Licht van gewicht en sterk, eenvoudig te gebruiken, en geschikt voor het dragen van 60 kg, wat neerkomt op twee elektrische fietsen. Dankzij de handige bevestiging op de kogel kun je de drager met één hand vastmaken en eenmaal vast zit het echt goed. Met twee bevestigingsarmen en rubberen beschermers zijn je fietsen goed beschermd. Zowel de koppeling op de kogel als de fietsklemmen zijn bovendien voorzien van sloten, zodat zowel de drager als de fietsen veilig zijn tegen diefstal.

Je kunt deze fietsdrager kopen bij de volgende webwinkel(s):

[content-egg-block template=price_comparison post_id=4304]

5. Pro User Diamant SG2

Pro user diamant SG2

De Pro User Diamant SG2 is een goede keuze voor een mooi budget, vooral voor elektrische fietsen. Deze drager kan twee (elektrische) fietsen vervoeren en heeft een indrukwekkend draaggewicht van 60 kg. Het is uitgerust met een handig voetpedaal en biedt flexibiliteit met zowel een 7 als 13-polige stekkeraansluiting, waardoor het compatibel is met vrijwel alle trekhaken. Ook deze fietsendrager is voorzien van de handige kantelfunctie, die ervoor zorgt dat de kofferbak toegankelijk blijft, zelfs als de fietsen al bevestigd zijn. Het ontgrendelen gaat moeiteloos met het voetpedaal, en dankzij het ingenieuze inklapsysteem is de drager makkelijk op te bergen.

Je kunt deze fietsdrager kopen bij de volgende webwinkel(s):

[content-egg-block template=price_comparison post_id=4322]

Veel gestelde vragen over fietsendrager voor elektrische fietsen

Fietsendragers zijn er in overvloed, maar waarom is het zo belangrijk om specifiek te kijken naar een drager die geschikt is voor elektrische fietsen? We zetten een aantal veelgestelde vragen op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van de juiste fietsendrager voor jouw elektrische fiets.

Welke fietsendrager voor elektrische fietsen met middenmotor?

Een veelvoorkomend kenmerk van elektrische fietsen is de aanwezigheid van een middenmotor. Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een geschikte fietsendrager voor dit type fiets is de toegankelijkheid van de kofferbak. Fietsendragers met een kantelfunctie bieden hier de ideale oplossing.

De Thule Easyfold XT en de Atlas Premium XFold zijn goede voorbeelden van fietsendragers met een kantelfunctie. Door hun ontwerp kunnen ze eenvoudig naar beneden worden gekanteld. Hierdoor blijven de fietsen niet alleen stevig op hun plaats, maar wordt ook de bagageruimte gemakkelijk toegankelijk. Hierdoor gaat laden en lossen moeiteloos, zelfs wanneer je e-bike voorzien is van een middenmotor.

Wat is de beste fietsendrager voor elektrische fietsen?

De zoektocht naar de ‘beste’ fietsendrager hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Als je bereid bent te investeren in premium kwaliteit, is de Thule Easyfold XT een uitstekende keuze. Met zijn draagvermogen van 60 kg kunnen er twee e-bikes vervoerd worden. Met een kantelfunctie biedt deze drager niet alleen topkwaliteit, maar ook gebruiksgemak.

Voor degenen die op zoek zijn naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is de Pro-user Diamant een overweging waard. Met een betaalbare prijs tussen € 399 en € 499 biedt het betrouwbare functionaliteit, inclusief een kantelfunctie voor gemakkelijk gebruik van de kofferbak.

Waarom kan een elektrische fiets niet op een gewone fietsendrager?

Elektrische fietsen verschillen van traditionele fietsen door hun grotere gewicht en de aanwezigheid van de middenmotor. Een gewone fietsendrager is vaak niet ontworpen om deze specifieke eigenschappen goed te ondersteunen. Het draagvermogen van standaarddragers is mogelijk niet voldoende, wat de stabiliteit en veiligheid van het vervoer in gevaar kan brengen.

Specifieke fietsendragers voor elektrische fietsen zijn ontworpen met deze unieke kenmerken in gedachten. Ze bieden niet alleen een hoger draagvermogen, maar zijn ook uitgerust met functies die zorgen voor een veilig transport, zoals speciale bevestigingen voor middenmotoren en kantelfuncties voor eenvoudige toegang tot de kofferbak.

Welk type fietsendrager is geschikt voor een elektrische fiets?

De meest geschikte fietsendrager voor een elektrische fiets is een specifieke fietsendrager die ontworpen is om te voldoen aan de unieke kenmerken van e-bikes. A-merken als Thule, Atlas en Uebler spelen met hun fietsendragers in op deze eigenschappen. Elektrische fietsen hebben vaak een groter gewicht en kunnen uitgerust zijn met een middenmotor, waardoor deze fietsendragers geschikt zijn.

Een hoogwaardige fietsendrager voor elektrische fietsen biedt doorgaans een aanzienlijk draagvermogen, meestal rond de 60 kg, dit komt neer op 2 e-bikes van maximaal 30 kilogram. Bovendien zijn deze dragers vaak uitgerust met handige functies zoals een kantelfunctie. Hierdoor heb je nog steeds toegang tot de kofferbak ondanks dat de fietsen op de fietsendrager staan, erg handig!

Kies slim, reis veilig

Voor eigenaren van elektrische fietsen is de juiste fietsendrager van groot belang voor veilig en gemakkelijk vervoer. Met deze gedetailleerde vergelijking van fietsendragers en antwoorden op veelgestelde vragen, ben je klaar om de perfecte keuze te maken en zorgeloos op pad te gaan met je geliefde e-bike. Kies dus slim en reis daardoor veilig.

Kennisbank e-Stadsfietsen

Vind uitgebreide informatie over elektrische stadsfietsen in onze kennisbank! Zoek je de ideale e-bike, wil je meer leren over de onderdelen, of zoek je de beste fietshelm? Alle antwoorden die je nodig hebt, helder en toegankelijk gepresenteerd en altijd up-to-date!

Klik voor meer info!
>> Kennisbank Elektrische Stadsfietsen <<

Informatie pagina