Top 5: Beste Elektrische Fiets Sparta

beste elektrische fiets van sparta

Sparta, een gerenommeerd merk onder de e-bikes, onderscheidt zich door zijn krachtige en veelzijdige elektrische fietsen. Deze fietsen zijn ontworpen om de dagelijkse reis van gebruikers te optimaliseren met een mix van comfort, efficiëntie en stijl. In dit overzicht belichten we de beste elektrische fietsen van Sparta, gericht op hun unieke eigenschappen zoals motor- en accu technologie, gebruiksgemak, en rijprestaties. We geven ook advies en tips waarop je moet letten bij het kiezen van de beste elektrische fiets van Sparta.

Innovatie en Duurzaamheid: De Kern van Sparta’s Elektrische Fietsen

Sparta’s e-bike: Design

Sparta heeft focus op zowel stijl als functionaliteit in hun elektrische fietsen. De ontwerpen tonen een unieke eigentijdse stijl, gericht op het bieden van vrijheid en energie in het stadsleven. Deze aanpak heeft geleid tot de creatie van innovatieve, elektrische stadsfietsen die opvallen in zowel drukke steden als daarbuiten.

Sparta’s e-bike: Technologische Innovaties

Sparta is een pionier op het gebied van e-bike technologieën. Door zich te richten op de nieuwste technologische ontwikkelingen, heeft het merk een reeks hoogwaardige producten ontwikkeld. Hun expertise ligt vooral bij modellen die geschikt zijn voor stedelijke gebieden, ofwel stadsfietsen. Sparta was dan ook het eerste merk dat opkwam met een elektrische stadsfiets, de echte pionier van e-bikes dus!

Sparta’s e-bike: Doelgroep en Gebruik

Sparta richt zich op gebruikers die innovatie en kwaliteit waarderen en zoeken. Hun fietsen zijn ontworpen als stadsfiets maar kunnen ook zeker buiten steden goed worden gebruikt. De fietsen zijn dus goed inzetbaar als fietsen voor: Woon-werk verkeer, schoolfiets en voor recreatieve tochten. De fietsen zijn minder geschikt voor zeer lange ritten (175 km of langer) en sportieve ritten. De Spartanen, het team achter elk Sparta-model, streven ernaar om continu te innoveren en de fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Sparta’s e-bike: Duurzaamheid en Kwaliteit

Sparta hecht veel waarde aan duurzaamheid. Ze werken hard om transport milieuvriendelijker en gezonder te maken. Dit zie je terug in hoe goed en lang hun e-bikes meegaan, wat ze een slimme keuze maakt voor mensen die om het milieu en kwaliteit geven.

Sparta’s beste elektrische fietsen

Het zou kort door de bocht zijn om één e-bike van Sparta te bekronen als de allerbeste, ze zijn namelijk allemaal goed. Daarnaast ligt het er maar net aan waarnaar je kijkt. Om dit wat breder op te pakken hebben we deze top 5 beste elektrische fietsen van Sparta samengesteld. Deze fietsen zijn allemaal erg goed maar hebben allemaal iets anders te bieden. Het is vooral afhankelijk van je behoeftes, welke de echte nummer 1 is!

Sparta c-GRID FIT

Sparta c-GRID FIT

De c-GRID FIT is een veelzijdige en comfortabele e-bike, perfect voor woon-werkverkeer. Het heeft een Bosch Active Line middenmotor, bekend om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie, met een koppel van 40 Nm. De fiets is uitgerust met een 400 Wh accu, die ongeveer 50 tot 120 Km meegaat per lading, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Het is tevens mogelijk om deze fiets te upgraden met een 500 Wh accu met een actieradius tot maximaal 175 Km. Het frame is beschikbaar in maten variërend van 51cm tot 61cm, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan rijders. Met een comfortabele zithouding, voorvorkvering, en hydraulische schijfremmen is dit model ideaal voor zowel stadsverkeer als recreatieve ritten.

Belangrijke eigenschappen:

 • Gebruik: Ideaal voor stadsgebruik en dagelijkse ritten.
 • Motor: Middenmotor.
 • Accu: 400 Wh of 500Wh.
 • Kenmerken: Lichtgewicht aluminium frame, 7 versnellingen, en hydraulische schijfremmen.
 • Prijsrange: €2.699,00 – €2.999,00
 • Segment: Midden segment
 

Speed pedelec: Sparta d-BURST METb SMART SPEED

Sparta d-BURST METb SMART SPEED

De speed pedelec “d-BURST METb SMART SPEED” valt op met zijn Bosch Performance CX middenmotor, die een krachtig koppel van 85 Nm levert, perfect voor zowel stedelijke omgevingen als meer uitdagende ritten. Het frame is beschikbaar in maten van 48cm tot 61cm en heeft een uniek design met zowel hoge als middelhoge instap opties. De accu is naadloos geïntegreerd in het frame, wat zorgt voor een strakke uitstraling en een optimale gewichtsverdeling. Daarnaast is de standaard 625 Wh accu uit te breiden met nog eens 500 Wh. De e-bike heeft een vaste aluminium voorvork, Tektro HD-T386 remmen, en een Selle Royal Ariel zadel voor extra comfort tijdens het rijden.

Belangrijke eigenschappen:

 • Gebruik: Ideaal voor stadsgebruik en dagelijkse ritten.
 • Motor: Middenmotor.
 • Accu: 625 Wh, uitbreidbaar met 500 Wh.
 • Kenmerken: Lichtgewicht aluminium frame, traploze versnelling, en hydraulische schijfremmen.
 • Extra’s: Riem aandrijving
 • Prijsrange: €4.999,00
 • Segment: Premium

Sparta a-SHINE ENERGY M8b

Sparta a-SHINE ENERGY M8b

De a-SHINE ENERGY M8b is voorzien van een Bosch Active Line Plus middenmotor met 50 Nm koppel, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een mix van kracht en efficiëntie. Deze e-bike biedt zowel een hoog als lage instap in maten van 48cm tot 65cm, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. De accu bevindt zich in de achterdrager voor een betere gewichtsverdeling. Het model is uitgerust met een Bosch Intuvia afneembaar display, Tektro HD-T275 remmen en een verstelbare stuurpen.

Belangrijke eigenschappen:

 • Gebruik: Ideaal voor stadsgebruik en dagelijkse ritten.
 • Motor: Middenmotor.
 • Accu: 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh
 • Kenmerken: Lichtgewicht aluminium frame, 8 versnellingen, en hydraulische schijfremmen.
 • Prijsrange: €2.699,00 – €2.899,00
 • Segment: Midden segment

Vouwfiets: Sparta d-WIZ Fold

Sparta d-WIZ Fold

De d-WIZ Fold onderscheidt zich met zijn unieke opvouwbare frame, waardoor het een ideale keuze is om mee te nemen in de trein of op vakantie. Het is uitgerust met een Bosch Active Line middenmotor met een koppel van 40 Nm, ideaal dus voor korte afstanden. De accu is slim geïntegreerd op het frame, wat bijdraagt aan het strakke ontwerp. De fiets heeft een vaste aluminium voorvork, schijfremmen, en een handmatig verstelbare stuurpen, wat bijdraagt aan het gemak en de functionaliteit van deze vouwfiets.

Belangrijke eigenschappen:

 • Gebruik: Ideaal om mee te nemen.
 • Motor: Middenmotor.
 • Accu: 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh
 • Kenmerken: Lichtgewicht aluminium frame, 7 versnellingen, en hydraulische schijfremmen.
 • Extra’s: Opvouwbaar
 • Prijsrange: €3.049,00

Sparta a-LANE ENERGY F8e

Sparta a-LANE ENERGY F8e

De a-LANE ENERGY F8e is uitgerust met een E-motion D-Light voorwielmotor met een koppel van 28 Nm, ideaal om snel weg te kunnen fietsen. Deze fiets biedt een zowel een hoog als laag frame ontwerp, beschikbaar in maten van 48cm tot 65cm, waardoor het toegankelijk is voor een divers publiek. De accu is slim geplaatst in de achterdrager, wat bijdraagt aan een evenwichtige gewichtsverdeling. Voor comfort en controle is de fiets voorzien van een Magura HS-11 remset, een Selle Bassano Volare zadel, en een met gereedschap verstelbare stuurpen.

Belangrijke eigenschappen:

 • Gebruik: Ideaal voor stadsgebruik en dagelijkse ritten.
 • Motor: Voorwielmotor.
 • Accu: 400 Wh
 • Kenmerken: Lichtgewicht aluminium frame, 8 versnellingen, en hydraulische velgremmen.
 • Prijsrange: €1.999,00 – €2.149,00
 • Segment: Betaalbaar
 

Nog steeds aan het twijfelen welke fiets nu het beste aansluit bij je behoeftes? Zoek een aanbieder waar je de fiets kunt uitproberen. Zo kun je ook de verschillen voelen tussen verschillende modellen. Daarnaast mag je altijd contact met ons opnemen om persoonlijk advies te krijgen.

Wat gebruikers zeggen over elektrische fietsen van Sparta

⚠️Bij het lezen van product reviews, zoals die van Sparta’s e-bikes, is het goed om te weten dat mensen vaak sneller negatieve ervaringen online delen dan positieve. Dit kan een enigszins vertekend beeld geven. De samenvatting hier, gebaseerd op 50 reviews uit diverse bronnen, weerspiegelt slechts een klein deel van alle gebruikerservaringen. Houd in gedachten dat deze beoordelingen persoonlijk en subjectief zijn, en mogelijk niet het volledige verhaal vertellen. Het is dus altijd aan te raden om zelf verder onderzoek te doen voor een completer beeld.

Positieve Reviews

 • Sparta a-Lane Energy (Fietstest.nl): Deze fiets wordt geprezen om zijn comfortabele vering, geruisloze motor, en lichte trapkracht. Bovendien rijdt hij goed zonder ondersteuning en heeft hij een nette afwerking. Gebruikers noemen de krachtige en soepele ondersteuning als sterke punten, hoewel sommigen het display onduidelijk vinden en de kleurstelling saai.
 
 • Sparta c-GRID Energy (Fietstest.nl): Deze fiets wordt eveneens gewaardeerd om zijn krachtige en soepele ondersteuning, geruisloze motor, en nette afwerking. Gebruikers merken op dat de fiets goed rijdt zonder ondersteuning en een fris design heeft. Enkele minpunten zijn een onduidelijk display en een slap frame.
 
 • Prijs-Kwaliteitverhouding en Assortiment (E-Bike Bond): Sparta wordt geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en het ruime assortiment aan fietsen met verschillende technische specificaties. De fietsen van Sparta zijn over het algemeen goedkoper dan die van concurrenten zoals Batavus en Gazelle.
 

Negatieve Reviews

 • Trustpilot: Het blijkt dat veel gebruikers ontevreden zijn over de kwaliteit van de fietsen en de klantenservice van Sparta. Er zijn klachten over problemen met de accu, de motor, of de versnellingen, en sommige gebruikers vinden de fietsen te duur of oncomfortabel.
 
 • Kieskeurig.nl en Fietsenwinkel.nl: Sommige gebruikers zijn ontevreden over bepaalde modellen van Sparta, zoals de Sparta ION RX Plus Dames en de Sparta Regular E 2022 Dames. Klachten omvatten problemen met de kwaliteit van de accu en de motor, en een algemene ontevredenheid over het gewicht en comfort van de fietsen.
 

Conclusie op basis van gelezen reviews

Sparta e-bikes ontvangen zowel positieve als negatieve beoordelingen. Terwijl sommige modellen, zoals de a-Lane Energy en de c-GRID Energy, goed ontvangen worden om hun rijprestaties en design, zijn er aanzienlijke klachten over de klantenservice en de kwaliteit van bepaalde andere modellen.

Over het algemeen is de gebruiker (zeer) tevreden over de kwaliteit van de e-bikes van Sparta. Over de klantenservice zijn gebruikers echter zeer ontevreden.

Kennisbank e-Stadsfietsen

Vind uitgebreide informatie over elektrische stadsfietsen in onze kennisbank! Zoek je de ideale e-bike, wil je meer leren over de onderdelen, of zoek je de beste fietshelm? Alle antwoorden die je nodig hebt, helder en toegankelijk gepresenteerd en altijd up-to-date!

Klik voor meer info!
>> Kennisbank Elektrische Stadsfietsen <<

Informatie pagina