Top 10: Beste Elektrische Fiets Gazelle

Beste e-bikes van Gazelle

Gazelle, wie is er niet mee opgegroeid? Het bekende Nederlandse fietsmerk is niet te missen op onze Nederlandse wegen. Van elk type fiets is er wel een Gazelle te vinden, van transportfiets tot bakfiets tot stadsfiets. Natuurlijk kunnen ook elektrische fietsen, of e-bikes aan dit lijstje worden toegevoegd. Met meer dan 45 e-bike-modellen is het aanbod van Gazelle gigantisch, maar dit kent ook nadelen. Ga maar eens op zoek naar de juiste e-bike voor jouw behoefte. Dat kan een behoorlijke opgave zijn met deze lijst aan modellen. Daarom presenteren wij: Top 10: beste elektrische fiets van Gazelle. Zo heb je in een mum van tijd de beste Gazelle uitgekozen die past bij jouw eisen en behoeften.

Hoe selecteren we de beste elektrische fiets van Gazelle?

Om de beste elektrische fietsen van Gazelle te kunnen selecteren is het handig om als een trechter e-bike modellen te gaan filteren. Het is hierbij handig om te weten wat belangrijke specificaties zijn en op welke behoeften de e-bikes zijn gebaseerd. In deze blog gaan we dus kijken naar de volgende onderwerpen:

 • Welke type elektrische fietsen biedt Gazelle aan?
 • Aan welke behoeftes voldoen deze modellen?
 • Wat zijn belangrijke specificaties?
 • Welke modellen zijn de absolute topmodellen van Gazelle?
 

Na het beantwoorden van de bovenstaande vragen heb je een duidelijk beeld van de 10 beste e-bikes van Gazelle. Toch niet tevreden? Laat het ons zeker even weten, dan vullen wij met plezier de benodigde informatie aan!

1. Welke type elektrische fietsen biedt Gazelle aan?

1.1 Gazelle Elektrische stadsfietsen

De Algemene en Stads E-bikes van Gazelle zijn ontworpen voor alledaags gebruik, met een focus op gebruiksgemak en comfort in stedelijke omgevingen. Deze fietsen zijn ideaal voor mensen die een makkelijke en betrouwbare manier zoeken om door de stad of naar het werk te fietsen. Ze zijn vaak uitgerust met functies zoals geïntegreerde verlichting, comfortabele zitposities en soepele trapondersteuning. Perfect dus voor het dagelijkse woon-werkverkeer, boodschappen doen, of voor een ontspannen ritje door de stad. Deze fietsen zijn dan ook vaak te koop als lage instap, midden instap of hoge instap.

1.2 Gazelle E-bikes voor een specifieke behoefte

Gazelle houdt graag rekening met al hun gebruikers en biedt daarom verschillende soorten e-bikes die tegemoetkomen aan specifieke behoeften, waaronder elektrische transportfietsen, moederfietsen en lichtgewicht modellen.

Elektrische transportfietsen bieden bijvoorbeeld extra draagvermogen voor boodschappen of pakketten, terwijl moederfietsen zijn ontworpen met het oog op veiligheid en comfort voor het vervoeren van kinderen. Lichtgewicht e-bikes zijn een uitkomst voor diegenen die op zoek zijn naar een makkelijk hanteerbare fiets voor kortere afstanden of voor diegenen die fysieke beperkingen hebben.

1.3 Gazelle High Performance E-bikes

Gazelle’s High Performance E-bikes, waaronder speed pedelecs en trekkingfietsen, zijn gericht op snelheid en sportieve prestaties. Speed pedelecs kunnen snelheden tot 45 km/u bereiken, wat ze bijzonder geschikt maakt voor langere afstanden of snelle woon-werkritten. Trekkingfietsen zijn ideaal voor de lange afstand fietser; ze zijn ontworpen voor langere tochten en bieden de nodige ondersteuning en comfort voor sportieve ritten.

1.4 Gazelle smart E-bikes

In de categorie slimme elektrische fietsen vallen de Connect e-bikes van Gazelle. Deze fietsen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals GPS-tracking, wat ze niet alleen veiliger maakt tegen diefstal, maar ook handig voor het bijhouden van fietsroutes en prestaties. Deze fietsen zijn bedoeld voor de gebruiker die op zoek is naar een fiets die zowel functioneel als innovatief is. Deze fietsen bieden dan ook de nieuwste van de nieuwste technologieën.

2. Belangrijkste specificaties voor een Gazelle elektrische fiets

Bij het kiezen van de beste elektrische fiets van Gazelle is het handig om te kijken naar specificaties die het meest belangrijk zijn. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de specificaties die echt het verschil maken in zowel prijs als kwaliteit.

2.1 Actieradius en Batterijcapaciteit

De actieradius is een van de belangrijkste specificaties bij het kiezen van een elektrische fiets. Het bepaalt hoe ver je kunt fietsen op een enkele lading en is afhankelijk van de batterijcapaciteit, meestal uitgedrukt in wattuur (Wh). Gazelle biedt verschillende opties in accucapaciteit, van basisniveaus geschikt voor kortere ritten in de stad tot krachtigere batterijen voor langere tochten. Een hogere Wh-waarde betekent een langere actieradius, maar ook een hogere prijs en gewicht van de fiets.

2.2 Motorpositie en -vermogen

De motorpositie (voorwiel, midden, of achterwiel) en het vermogen zijn essentieel voor de rijervaring. Een middenmotor, vaak gebruikt in Gazelle’s e-bikes, biedt een evenwichtige, natuurlijke fietservaring en is ideaal voor heuvelachtige terreinen. Voorwielmotoren zijn vaak te vinden in meer betaalbare modellen en zijn geschikt voor vlak terrein. Het vermogen van de motor, uitgedrukt in watt, beïnvloedt hoeveel ondersteuning de fiets biedt, wat vooral belangrijk is voor het rijden op heuvels en bij hogere snelheden.

2.3 Frametype en Maat

Een correct frametype en -maat zijn cruciaal voor comfort en ergonomie. Gazelle biedt verschillende frametypes aan, zoals dames-, heren- en unisex-modellen, elk met hun eigen kenmerken zoals de hoogte van de instap. De framemaat moet passen bij de lichaamslengte van de gebruiker voor een comfortabele rijhouding. Een verkeerd formaat frame kan leiden tot ongemak of zelfs blessures bij langdurig gebruik.

2.4 Versnellingen en Remsystemen

Versnellingen zijn belangrijk voor het aanpassen van de fiets aan verschillende terreinen en hellingen. Meer versnellingen betekenen meer flexibiliteit in verschillende rijomstandigheden. Gazelle’s e-bikes komen vaak met een breed scala aan versnellingsopties, van eenvoudige modellen met minder versnellingen tot geavanceerde modellen met een groot aantal versnellingen voor elke situatie. Het type en de kwaliteit van het remsysteem, zoals schijfremmen of hydraulische remmen, zijn ook belangrijk voor de veiligheid. Goede remmen zijn essentieel, vooral bij hogere snelheden en in stedelijke omgevingen waar snel reageren noodzakelijk kan zijn.

3 Belangrijkste specificaties voor een Gazelle elektrische fiets

3.1 Actieradius en Batterijcapaciteit

Gazelle elektrische fietsen zijn meestal uitgerust met een 500 Wh batterij, wat zorgt voor een respectabele actieradius. Er zijn echter ook modellen met een 625 Wh batterij. Afhankelijk van het model en de motorsterkte, is de maximale actieradius bij 500 Wh zo’n 120 kilometer. Bij 625 Wh is dit rond de 150 kilometer.

Houdt hierbij rekening dat de werkelijke actieradius sterk beïnvloed wordt door factoren zoals de bandenspanning, het gewicht van de berijder, het geselecteerde ondersteuningsniveau, het terrein, tegenwind, de hoeveelheid lading die de fiets draagt, en de leeftijd van de batterij!

3.2 Motorpositie en -vermogen

De meerderheid van Gazelle’s e-bikes beschikt over een middenmotor, doorgaans van bekende merken zoals Bosch of Shimano, geplaatst bij de trapas voor een gebalanceerde rijervaring. Deze motoren hebben vaak een vermogen van rond de 250W en een koppel van minimaal 50 N/m, wat een uitgebalanceerde combinatie biedt van prestatie en efficiëntie. Gazelle heeft ook een model met een voorwielmotor van Bafang, wat een alternatief biedt voor de standaard middenmotor.

3.3 Frametype en Maat

Gazelle’s assortiment omvat zowel lage-, midden-, als hoge instap modellen, met framematen die uiteenlopen van 46 tot 61 cm. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen een geschikt model kan vinden. Veel van hun modellen zijn ontworpen met een lage instap, wat bijdraagt aan het gemak van op- en afstappen, een belangrijk aspect voor comfort en toegankelijkheid. Voorheen waren dit automatisch damesfietsen maar dat is nu niet meer. Lage instap is dus Uni-sex geworden omdat het simpelweg praktischer en comfortabeler is.

3.4 Versnellingen

De e-bikes van Gazelle zijn uitgerust met 7 tot 10 versnellingen. Een bijzonder model in hun assortiment is de Ultimate C380, die een traploze versnellingsnaaf heeft. Dit betekent dat je soepel en zonder vaste stappen kunt schakelen, zelfs wanneer je stilstaat, wat een voordeel is in steden waarbij je te maken hebt met stoplichten en zebrapaden.

3.5 Remsystemen

Voor veilige en betrouwbare remprestaties zijn de meeste Gazelle e-bikes uitgerust met hydraulische schijfremmen of velgremmen. Deze systemen zorgen voor consistent remgedrag, zelfs in natte omstandigheden. Er is ook een model met rollerbrakes, wat een andere, iets minder goede remtechnologie is.

3.6 Aandrijving

Wat betreft de aandrijving, gebruiken Gazelle e-bikes zowel een kettingaandrijving als een riemaandrijving. Beide zijn betrouwbare technologieën, waarbij de kettingaandrijving bekend staat om zijn eenvoud en het gemak van onderhoud. De riemaandrijving biedt daarentegen een stillere en vaak onderhoudsarmere optie.

4. Wat zijn de beste elektrische fietsen van Gazelle?

Nu we weten welke soorten elektrische fietsen Gazelle aanbiedt en wat de belangrijkste specificaties zijn, kunnen we deze informatie gaan combineren. Het overzicht hieronder geeft de beste modellen van Gazelle aan. Welke het beste is hangt af van je specifieke behoeftes.

Ultimate C8+ HMB

Image5
 • Type: Smart, high comfort, Stadsfiets
 • Motor: Bosch Active Line Plus
 • Actieradius: 60 – 120 km
 • Koppel motor: 50 Nm
 • Versnellingen: 8
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem
 • Slimme functies: GPS tracking systeem, Smartphone app

 

Speed Pedelec: N°1 – 1125Wh

Image7
 • Type: Speed pedelec
 • Motor: Bosch Performance Line Speed
 • Actieradius: 65 – 135 km
 • Koppel motor: 85 Nm
 • Versnellingen: Traploos
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem

 

Ultimate Speed 380

Image3
 • Type: Speed pedelec
 • Motor: Bosch Performance Line Speed
 • Actieradius: 25 – 60 km
 • Koppel motor: 85 Nm
 • Versnellingen: Traploos
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem

 

Avignon C380 HMB

Image8
 • Type: Hoge comfort stadsfiets
 • Motor: Bosch Performance Line
 • Actieradius:
  500 Wh: 50 – 130 km
  625 Wh: 50 – 155 km
 • Koppel motor: 75 Nm
 • Versnellingen: Traploos
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem

 

Grenoble C5 HMB

Image4
 • Type: Hoge comfort stadsfiets
 • Motor: Bosch Performance Line
 • Actieradius: 50 – 130 km
 • Koppel motor: 75 Nm
 • Versnellingen: 5
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem

 

Eclipse T11 HMB

Image6
 • Type: Smart trekking fiets
 • Motor: Bosch Performance Line CX Smart System
 • Actieradius: 50 – 135 km
 • Koppel motor: 85 Nm
 • Versnellingen: 11
 • Type versnellingssysteem: Derailleur
 • Aandrijving: Ketting

 

Avignon C8 HMB

Image9
 • Type: Smart, hoog comfort stadsfiets
 • Motor: Bosch Active Plus
 • 500 Wh: 50 – 130 km
  625 Wh: 50 – 155 km
 • Koppel motor: 50 Nm
 • Versnellingen: 8
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Ketting

 

Grenoble C8 HMB

Image2
 • Type: Smart, hoog comfort stadsfiets
 • Motor: Bosch Active Line Plus
 • Actieradius: 50 – 110 km
 • Koppel motor: 50 Nm
 • Versnellingen: 8
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Ketting

 

Bloom C380 HMS

Image1
 • Type: Transport-/moederfiets
 • Motor: Shimano Steps E6100
 • Actieradius: 60 – 130 km
 • Koppel motor: 60 Nm
 • Versnellingen: Traploos
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Ketting

 

Makki Load Connect

Image10
 • Type: Smart bakfiets
 • Motor: Bosch Performance Line
 • Actieradius: 40 – 90 km
 • Koppel motor: 65 Nm
 • Versnellingen: Traploos
 • Type versnellingssysteem: Naaf
 • Aandrijving: Riem

Kennisbank e-Stadsfietsen

Vind uitgebreide informatie over elektrische stadsfietsen in onze kennisbank! Zoek je de ideale e-bike, wil je meer leren over de onderdelen, of zoek je de beste fietshelm? Alle antwoorden die je nodig hebt, helder en toegankelijk gepresenteerd en altijd up-to-date!

Klik voor meer info!
>> Kennisbank Elektrische Stadsfietsen <<

Informatie pagina